O supa gustoasa, care este foarte sanatoasa multumita vitaminelor din morcovi, si care se face intr-un timp foarte scurt.
Ingrediente
600 g morcovi o ceapa o felie radacina telina 2 cartofi maricei 50 g unt sare
Ingrediente pentru servit
iaurt bine inchegat marar
Mod de preparare:
- Se curata si se taie marunt morcovii, cartofii si telina. Ceapa se taie pestisori si se pune la calit in unt.
- Dupa ce s-a inmuiat, se adauga morcovii si cartofii. Se lasa un minut, se toarna apa, se presara sare si se lasa la fiert.
- Se mixeaza apoi legumele fierte, se potriveste gustul de sare si se aduce la masa cu marar si iaurt.
Sfaturi utile
✽ Colorata si aromata, supa-crema de morcovi poate fi pregatita si de post, daca se foloseste iaurt de soia.
✽ Pentru un gust picant, in supa-crema de morcovi se poate adauga piper, ghimbir si usturoi.