Daca te-ai saturat de retetele traditionale si vrei sa incerci un pranz delicios, dar fierbinte, reteta de supa de cascaval e ceea ce cauti. Pentru rezultate cat mai bune, foloseste cascavalul Cheddar in prepararea ei.
Ingrediente
50 g unt 2 cepe tocate marunt 35 g faina 700 ml supa de pui 700 ml lapte 400 g cascaval (ideal Cheddar) 3 catei de usturoi sare piper
Mod de preparare:
- Topeste untul intr-o oala, la foc mediu. Adauga ceapa tocata, urmata de usturoiul maruntit si caleste-o pentru 2-3 minute, apoi adauga faina si amesteca pana cand dispare tot lichidul.
- Adauga supa de pui si amesteca periodic, pana cand amestecul se ingroasa. Potriveste-o de sare si piper, adauga laptele, apoi lasa supa sa dea in clocot, timp in care continua sa amesteci.
- Pune supa in blender si mixeaza pana devine omogena (e posibil sa nu poti pune toata cantitatea dintr-o data), apoi pune-o inapoi pe foc.
- Pune treptat cascavalul ras sau taiat cubulete, amestecand continuu pentru a se putea topi mai usor. Serveste supa de cascaval cu crutoane si frunze de patrunjel.