O reteta usoara de supa de ceapa care se gateste cat ai zice… ceapa, mai ales pentru ca se prepara la cuptorul cu microunde!
Ingrediente
2 cepe 175 g cascaval 3 linguri faina 750 ml supa de pui 4 linguri vin alb, 40 g unt sare piper
Mod de preparare:
- Untul se pune intr-un vas de microunde si se lasa 30 de secunde la putere maxima.
- Se adauga ceapa taiata pestisori, se amesteca, se acopera si se lasa 4 minute la putere maxima.
- Intre timp, se incalzeste supa, faina se presara peste ceapa, se amesteca si se lasa un minut la putere maxima. Se adauga supa, se amesteca si se lasa la cuptor 6 minute, amestecand la fiecare 2 minute, pana ce devine groasa.
- Se pune cascavalul in cantitati mici, amestecand pentru a-l topi, se adauga vinul, se potriveste de sare si piper si se lasa la cuptor un minut si 30 de secunde, la putere maxima. Se aduce la masa cu paine prajita si putin cascaval ras deasupra.
Schimbari mici, efecte mari
✽ Daca va place, puteti adauga la preparare si cimbru proaspat.
✽ Frecati painea prajita cu un catel de usturoi. De asemenea, puteti inlocui cascavalul cu branza gruyère sau cu parmezan.
✽ In Franta, aceasta supa se serveste ca remediu pentru mahmureala. In acest caz, renuntati sa o gratinati cu branza sau cascaval, pentru a nu-si pierde beneficiile nutritionale. Ceapa este diuretica si stimuleaza eliminarea ureei.