Supa de linte n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia celor care doresc sa aiba un stil de viata sanatos, caci aceasta aduce numeroase beneficii organismului.

Ingrediente

200 g linte rosie o ceapa un ardei gras un fir telina 2 catei usturoi 2 linguri ulei un litru supa de pui sau apa cateva fire patrunjel sare
Mod de preparare:
  1. Ceapa taiata marunt, ardeiul gras taiat cubulete si telina taiata rondele se calesc in ulei, in oala de fiert supa. Se pune si usturoiul.
  2. Se adauga lintea spalata si scursa, se lasa un minut si apoi se toarna supa de pui.
  3. Se acopera si se lasa la fiert 25 de minute, pana ce lintea este fiarta.
  4. Se potriveste gustul de sare si se aduce la masa cu patrunjel.

Sfaturi utile

Cu mici modificari, puteti transforma aceasta reteta la fiecare noua preparare. Iata cateva variante!

✽ Odata cu lintea puneti in oala si o jumatate de lingurita de chimion. De asemenea, inainte de servire, adaugati si doua linguri de suc de lamaie, prospat stors.

✽ Adaugati impreuna cu legumele calite la pasul 1 si 125 g felii de carnati sau bacon.

✽ Renuntati la ceapa, ardei si telina. La pasul 1 caliti, timp de 1-2 minute, in ulei de masline, o jumatate de cana de rosii uscate impreuna cu usturoiul, amestecand din cand in cand. Continuati conform retetei.

din aceeasi categorie