Supa de linte n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia celor care doresc sa aiba un stil de viata sanatos, caci aceasta aduce numeroase beneficii organismului.
Ingrediente
200 g linte rosie o ceapa un ardei gras un fir telina 2 catei usturoi 2 linguri ulei un litru supa de pui sau apa cateva fire patrunjel sare
Mod de preparare:
- Ceapa taiata marunt, ardeiul gras taiat cubulete si telina taiata rondele se calesc in ulei, in oala de fiert supa. Se pune si usturoiul.
- Se adauga lintea spalata si scursa, se lasa un minut si apoi se toarna supa de pui.
- Se acopera si se lasa la fiert 25 de minute, pana ce lintea este fiarta.
- Se potriveste gustul de sare si se aduce la masa cu patrunjel.
Sfaturi utile
Cu mici modificari, puteti transforma aceasta reteta la fiecare noua preparare. Iata cateva variante!
✽ Odata cu lintea puneti in oala si o jumatate de lingurita de chimion. De asemenea, inainte de servire, adaugati si doua linguri de suc de lamaie, prospat stors.
✽ Adaugati impreuna cu legumele calite la pasul 1 si 125 g felii de carnati sau bacon.
✽ Renuntati la ceapa, ardei si telina. La pasul 1 caliti, timp de 1-2 minute, in ulei de masline, o jumatate de cana de rosii uscate impreuna cu usturoiul, amestecand din cand in cand. Continuati conform retetei.