Supa Ramen e o specialitate japoneza ce presupune alaturarea a diferite ingrediente, uneori pui, alteori porc sau peste, intr-o supa de legume si carne, langa taiteii chinezesti Ramen. Supa este una extrem de sanatoasa si satioasa.
Ingrediente
2,5 L apa 4 fire ceapa verde 400 g pulpe de pui dezosate 2 catei usturoi cateva feliute de ghimbir 2 linguri ulei de susan
Ingrediente pentru coacerea puiului
2 linguri sos de soia 2 linguri sake (ideal, nu obligatoriu) 2 linguri zahar 1 catel usturoi o lingurita ghimbir ras
Ingrediente pentru servit
ceapa verde 4 oua fierte
Mod de preparare:
- Pune apa la fiert, iar in ea adauga ceapa verde, ghimbirul si usturoiul si pulpele dezosate. Lasa supa la fiert pentru 10 minute la foc mic.
Scoate carnea si da-o deoparte. - Spumeaza supa ocazional, iar la 3 minute dupa ce ai scos carnea, scoate si legumele. Adauga uleiul de susan, sareaza dupa gust si amesteca.
- Taie puiul cuburi mari. Amesteca zaharul cu sosul de soia, sake (daca adaugi), usturoiul si ghimbirul.
- Toarna compozitia peste bucatile de pui si da-le la cuptor intr-o tava termorezistenta, pentru 20-25 minute la 180 grade, sau pana cand se rumeneste bine.
- Fierbe taiteii Ramen pentru 4 minute, apoi transfera-i in supa. Peste taitei asaza bucatele de pui, ceapa verde si pentru fiecare portie de supa, cate un ou taiat jumatati.
S-ar putea sa-ti placa si:
Cheesecake japonez din 3 ingrediente