Invatati cum sa pregatiti o supa dietetica de perisoare, cu putine calorii, dar cu gust delicios, dupa reteta trimisa de Adriana Alupi, din Bistrita.
Ingrediente
500 g piept pui dezosat, tocat 4 morcovi 2 radacini patrunjel o radacina mica telina un ardei gras rosu o ceapa alba 200 g orez cu bob mare un ou marar patrunjel telina frunze 3-4 foi de dafin sare
Mod de preparare:
- Orezul, spalat in apa rece, se lasa la inmuiat 2-3 ore.
- Se pune la fiert in apa zarzavatul: morcovii, radacina de patrunjel si telina (date pe razatoare in prealabil), ceapa, ardeiul taiat felii, apoi se adauga foile de dafin si sare, dupa gust.
- Dupa ce incepe sa fiarba zarzavatul, se pun perisoarele. Acestea se pregatesc astfel: intr-un bol se amesteca bine carnea de pui tocata cu oul batut spuma, orezul si o lingurita de sare. Din amestecul obtinut se fac mingiute de marimea unor nuci. Din momentul in care perisoarele se ridica la suprafata apei, supa se fierbe o ora, la foc redus.
- La final, se asezoneaza cu sare si se adauga frunzele de marar, patrunjel si telina tocate. Se ia oala de pe foc si se lasa acoperita cu un capac.