Sa iesim putin din zona de confort culinar si sa incercam o supa atipica, cu specific oriental: supa indiana de conopida.
Ingrediente
1,5 kg conopida o lingura ulei o ceapa mare 2 catei usturoi o lingura ghimbir proaspat ras un ardei iute o lingurita curry 1,5 litri supa 60 ml iaurt bine scurs Sare 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:
- In oala de fiert supa se pune uleiul la incins si se calesc ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, toate tocate foarte marunt.
- Se adauga conopida si supa, se lasa sa ajunga la punctul de fierbere, se micsoreaza flacara, se acopera si se lasa la fiert pentru 15 minute.
- Se opresc buchetele de conopida pentru servit iar restul se mixeaza si se repune pe foc.
- Se adauga praful de curry, se potriveste de sare si se pune iaurtul. Se serveste cu patrunjel.
Vezi si alte retete cu conopida