In perioada postului e necesar sa variezi meniul, incat sa te hranesti cat mai bine si sa poti totodata rezista tentatiilor de dulce. Iata un preparat mai putin obisnuit, dar pe care sigur il vei aprecia, caci este satios si gustos: supa italieneasca cu fasole.
Ingrediente
150 g paste fara ou o ceapa 2 dovlecei 2 rosii in bulion 50 g mazare 100 g fasole boabe o felie dintr-o radacina de telina 2 morcovi un praz 4 linguri ulei 2 fire patrunjel o foaie dafin sare
Mod de preparare:
- Cu o seara inainte se pune fasolea la inmuiat, a doua zi se scurge, se fierbe 30 de minute si se scurge din nou.
- Ceapa si prazul se curata, se taie si se calesc in ulei timp de 5 minute.
- Li se adauga apoi toate legumele, patrunjelul si foaia de dafin, se acopera cu apa si se lasa la fiert 40 de minute.
- Cu cateva minute inainte de a fi gata se pun pastele si sarea si se continua fierberea.