O supa de vara, racoritoare, pentru care nu e nevoie sa aprinzi aragazul. Reteta de supa rece de iaurt este traditional greceasca, foarte similara cu Tzatziki.
Ingrediente
3-4 castraveti mici, de gradina sau unul mare de sera un kilogram iaurt bine inchegat 2 catei usturoi o legatura marar 2 crengute menta proaspata 2 linguri ulei de masline sare
Mod de preparare:
- Iaurtul se amesteca usor cu 250 ml apa rece si sare.
- Usturoiul se preseaza si se adauga in iaurt.
- Castravetii se taie cuburi cat mai mici si se lasa putin sa se scurga in strecuratoare.
- La momentul servirii, se adauga in iaurt mararul fin tocat, castravetii, uleiul si menta.
Sfaturi utile
✽ Acest tip de supa se poate servi cu paine prajita sau crutoane aromate cu usturoi.
✽ La aceasta supa se poate poate folosi iaurt grecesc sau de oaie, deoarece sunt mai cremoase.
✽ Daca mararul nu va este pe plac, poate fi inlocuit cu o legatura de patrunjel sau de tarhon.