Iubitorii de dovleac vor gasi aceasta reteta delicioasa, intrucat acesta este ingredientul principal. Supa crema de dovleac este un tip de mancare cu specific american, ce se serveste toamna, in special in perioada Zilei Recunostintei.
Ingrediente
2 kg dovleac o ceapa 3 morcovi 2 cartofi 100 g smântâna 50 g unt un cub concentrat pui nucsoara sare piper
Ingrediente pentru servit
crutoane sunca
Mod de preparare:
- In oala de fiert supa se topeste untul si se pun la calit dovleacul taiat cuburi, ceapa si morcovii.
- Dupa ce s-au inmuiat putin, se toarna apa, se presara concentratul, se adauga cartofii taiati cubulete si se lasa sa dea un clocot.
- Se micsoreaza focul, se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert 40 de minute.
- Se mixeaza, se adauga smântâna, nucsoara si se verifica gustul de sare si piper. Se aduce la masa cu sunca prajita si crutoane.