Daca vrei sa impresionezi cu un preparat exotic, iti recomandam reteta de Shushi Maki a lui chef Doru Serban, care iti ofera si cateva sfaturi pentru ca totul sa iasa ca la carte. Chef Serban a pregatit aceasta reteta la emisiunea „Draga mea prietena”, de la Kanal D.

Ingrediente

un pachet foi de alge 500 g orez cu bob rotund sau orez de sushi 50 ml otet o lingurita zahar un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

500 g filé proaspat fara piele de peste un castravete lung un ardei capia

Ingrediente pentru servit

100 ml sos de soia ghimbir murat pasta wasabi
Mod de preparare:

1. Orezul se spala bine, apoi se pune la inmuiat 30 minute. Intr-o oala cu capac, se pune orezul la fiert, se aduce la fierbere la foc mare, iar cand a dat in fiert, se lasa focul mic si se fierbe inca 15 minute.

2. Se stinge focul si se lasa orezul sa se inmoaie timp de 15 minute. Se scoate orezul si se asezoneaza cu otetul amestecat in prealabil cu zahar si sare.

3. Pe o foaie de alge, se intinde un strat de orez rece de maxim 3-4 mm, se asaza fasii de peste, de castravete si ardei capia, apoi se ruleaza cat mai strans cu un rulou de bambus.

4. Cand toate rulourile sunt gata, se taie bucati de 2 cm. Se servesc cu wasabi, sos de soia si ghimbir.

Trucul lui chef Doru Serban

Cand se prepara sushi-ul, pentru a nu se lipi de maini orezul, se umezesc putin degetele in apa rece, iar pentru a taia perfect maki-urile, se sterge cutitul dupa fiecare bucata.