Vrei sa savurezi o salata arabeasca autentica, cu putine calorii si multi nutrienti? Tabbouleh este extrem de racoritoare, usoara si poate fi servita alaturi de diverse preparate. De exemplu, o poti adauga si intr-o shaorma de casa.
Ingrediente
50 g bulgur 2 rosii medii 1 lamaie 3 fire ceapa verde 1 legatura groasa patrunjel o mana frunze menta proaspata 3 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare:
- Lasa bulgurul la inmuiat in apa (sa il acopere pe inaltime) pentru o ora.
- Taie rosiile cubulete, toaca ceapa verde marunt, apoi continua cu patrunjelul si frunzele de menta. Combina toate ingredientele, adauga si bulgurul scurs de apa, potriveste de sare si piper.
- Stoarce lamaia si adauga uleiul de masline, amesteca si da tabbouleh la frigider pentru minim 10 minute inainte de servire.
Sfaturi utile:
✽Poti inlocui bulgurul, in caz ca nu il gasesti, cu quinoa. In acest caz, vei fi nevoit sa fierbi cerealele pentru ~15 minute la foc mediu, deoarece spre deosebire de bulgur, quinoa nu este prefiert.
✽ In functie de preferinta, poti adauga legumele proaspete pe care le preferi (castraveti, ardei gras, etc.)