Odata ce vei incerca tagliatellele cu bacon si ciuperci lei vei repeta de multe ori, caci sunt un preparat care pur si simplu da dependenta. Combinatia dintre ciuperci, bacon si rosiile uscate (care e foarte important sa fie uscate, caci au o aroma mult mai puternica) este perfecta pentru o cina in 2 sau, de ce nu, in 4.

Ingrediente

400 g tagliatelle 3 linguri rosii uscate/100 g rosii cherry 5 ciuperci medii 250 g bacon 150 ml smantana pentru gatit 1 catel usturoi 1 lingura ulei de masline 3-4 frunze busuioc 3-4 linguri parmezan ras sare piper
Mod de preparare:
  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In rastimp, pune baconul taiat cubulete, impreuna cu ciupercile taiate felii, rosiile taiate marunt si cu usturoiul, zdrobit cu latul cutitului, intr-un wok la foc mediu.
    Intoarce ingredientele pana cand baconul ramane crocant, iar ciupercile se coloreaza.
  2. Scoate usturoiul din wok si toarna smantana pentru gatit, potriveste de sare si piper si lasa sosul sa dea in clocot si sa prinda culoare. Dupa ce pastele au fiert, clateste-le sub un jet de apa rece, stropeste-le cu o lingura de ulei de masline si raspandeste uleiul printre ele (cu mana sau cu lingura).
  3. Pune pastele peste sosul de bacon si ciuperci, amesteca pentru omogenizare si mai lasa-le la foc 1 minut. Serveste tagliatellele cu frunze de busuioc proaspete si cate o lingura de parmezan ras pentru fiecare portie.

Incearca si:

Paste cu ciuperci si praz

Paste rapide

Paste Puttanesca