Delicioase si usor de preparat, tagliatelle cu dovlecei la cuptor pot fi servite si la o petrecere mai putin formala, sau cand ai cativa musafiri la masa.

Ingrediente

2 dovlecei o punga tagliatelle un ardei gras o ceapa rosie 3 linguri parmezan ras 100 g unt sare piper
Mod de preparare:
  1. Dovleceii se taie in doua pe lung si apoi in felioare. Ardeiul se taie cubulete, iar ceapa rosie, pestisori.
  2. Se topesc 50 g unt si se pun la calit ceapa, se lasa 2 minute, apoi se adauga dovleceii si ardeii. Se presara cu sare si piper.
  3. Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor si se lasa la scurs.
  4. Se amesteca pastele cu dovleceii, ardeiul si untul ramas, se pun intr-o tava termorezistenta si se dau la cuptor pentru 15 minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se scoate tava, se presara parmezanul, se amesteca si se mai lasa 5 minute la cuptor.