Delicioase si usor de preparat, tagliatelle cu dovlecei la cuptor pot fi servite si la o petrecere mai putin formala, sau cand ai cativa musafiri la masa.
Ingrediente
2 dovlecei o punga tagliatelle un ardei gras o ceapa rosie 3 linguri parmezan ras 100 g unt sare piper
Mod de preparare:
- Dovleceii se taie in doua pe lung si apoi in felioare. Ardeiul se taie cubulete, iar ceapa rosie, pestisori.
- Se topesc 50 g unt si se pun la calit ceapa, se lasa 2 minute, apoi se adauga dovleceii si ardeii. Se presara cu sare si piper.
- Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor si se lasa la scurs.
- Se amesteca pastele cu dovleceii, ardeiul si untul ramas, se pun intr-o tava termorezistenta si se dau la cuptor pentru 15 minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se scoate tava, se presara parmezanul, se amesteca si se mai lasa 5 minute la cuptor.