Desertul asta este perfect pentru vara! E fructat, acrisor, cremos si dulce totodata, iar pentru a-l pregati nu e nevoie sa aprinzi cuptorul!
Ingrediente
un blat de tarta 250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 2-3 linguri zahar pudra (dupa gust) esenta de vanilie 250 g capsune 2-3 linguri dulceata
Mod de preparare:
- Pentru aceasta reteta poti folosi un blat de tarta gata facut, sau il poti pregati dupa aceasta reteta de blat de tarta fara coacere.
- Bate mascarpone cu smantana pentru frisca, zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, pana cand obtii o consistenta pufoasa si ingrosata totodata.
- Pune crema obtinuta in blatul de tarta si orneaz-o cu capsunele felii subtiri. Porneste din margine si asaza fructele usor suprapus, pentru un aspect cat mai prezentabil.
- Unge fructele cu dulceata (poate fi si din alte fructe, precum cea de visine sau caise, important este sa fie lichida), incat sa luceasca si sa previna oxidarea totodata.
- Ca alternativa, poti pregati un sirop din 4 linguri de zahar si 6 linguri de apa, cu care sa ungi fructele folosind o pensula. Serveste tarta racita pentru cel putin 4 ore.
Vezi si
Crema de lamaie pentru prajituri