Tarta cu capsuni este un desert romantic si delicios in acelasi timp, putand fi servita mai ales de Ziua Indragostitilor, dar si cu alte ocazii festive. Aceasta reteta este adecvata in alimentatia persoanelor ce sufera de ulcer, datorita ingredientelor continute.
Ingrediente
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru garnitura
1. Pentru aluat, se amesteca faina, malaiul, sarea si zaharul. Uleiul si iaurtul se amesteca si se pune peste amestecul de faina. Se mai adauga un pic de apa pentru a obtine un aluat omogen care se da la rece.
2. Pentru crema, se pun pe foc laptele in care s-a dizolvat faina de orez. Se amesteca si, cand devine o crema groasa, se trage de pe foc si se lasa deoparte la racit.
3. Se intinde aluatul de la rece si se transfera intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt. Se acopera cu alta hartie de copt si se coace 30 de minute. Apoi se lasa la racit.
4. Se umple aluatul cu crema de la rece si se decoreaza cu capsuni. Se poate garnisi cu gelatina rosie de decor.