Ce parere ai de un preparat pe baza de ceapa? Rosie sau alba, ramane la latitudinea ta, leguma devine un deliciu cand prepari o tarta cu ceapa caramelizata.
Ingrediente
un pachet aluat foitaj 3 cepe 200 g bacon 2 linguri zahar 50 g cascaval ras 3-4 oua 250 ml smantana de gatit un praf nucsoara sare piper
Mod de preparare:
- Aluatul se transfera in forma de copt, se taie surplusul, se inteapa cu furculita, se umple cu boabe de fasole si se coace 10 minute. Se arunca boabele.
- Ceapa se taie pestisori si se pune in tigaie cu zaharul. Cand s-a topit acesta, se adauga un pic de apa (4-5 linguri) si se lasa sa clocoteasca un pic. Baconul se rumeneste fara ulei.
- Se unge tarta cu smantana, se adauga ceapa care se repartizeaza pe toata suprafata tartei si se pune baconul.
- Se bat ouale cu sare, piper si nucsoara, se adauga restul smantanei si se toarna peste ceapa. Se presara cascaval si se lasa la cuptor pentru 40 de minute.