O tarta delicioasa, cu un ingredient principal foarte indragit de multi: ciresele. Cat ne putem bucura de ele, caci sunt foarte trecatoare, trebuie sa facem macar o tarta cu cirese.
Ingrediente pentru aluat
325 g faina 220 g unt 4 linguri apa rece o lingura zahar un praf sare
Ingrediente pentru umplutura
450 g cirese 190 ml apa 100 g zahar 2 linguri amidon
Ingrediente pentru copt
un galbenus
Mod de preparare:
- Pentru aluat, intr-un vas se amesteca faina cu untul moale, apa, zaharul si sarea. Se obtine un aluat sfaramicios care se aduna intr-o bila ce se lasa la rece pentru 90 de minute.
- Se pun pe foc ciresele fara samburi cu apa, se lasa 10 minute si apoi se adauga zaharul si amidonul. Se lasa pe foc 5 minute si apoi se lasa la racit.
- Aluatul se imparte in doua parti inegale, cea mai mare se intinde si se asaza in tava presarata cu faina. Se inteapa cu furculita si se pun ciresele.
- Restul aluatului se intinde si se taie benzi late de 2-3 cm care se asaza deasupra. Se unge aluatul cu galbenus si se coace 45 de minute.