Daca iti plac ciupercile, trebuie neaparat sa incerci si aceasta tarta delicioasa. Umplutura nu e greu de facut si are un gust cum nu ai mai intalnit.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru umplutura
1. Se pun toate ingredientele pentru blat intr-un vas, se amesteca bine pana se obtine un aluat usor de modelat, se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece.
2. Cat timp sta aluatul la frigider, se prepara umplutura: se soteaza in ulei ceapa tocata, se adauga ciupercile tocate marunt si cateva linguri de apa.
3. Se toaca ardeiul cubulete mici, se pune peste ciuperci si se lasa pe foc, amestecand mereu pana se patrund bine ciupercile. Se condimenteazacu sare, piper, cimbru si boia, dupa care se adauga cascavalul si un ou batut.
4. Intr-o tava rotunda, se intind doua treimi din aluat si se adauga umplutura. Din restul de aluat se intinde o foaie din care se taie fasii care se vor aseza deasupra tartei cu ciuperci. Se ung fasiile cu ou batut si se pune tava in cuptorul bine incins, pentru 15 minute, iar apoi la foc mediu inca 20 de minute pana se rumeneste.
Reteta trimisa de Dana Gorgorin, Bucuresti