Dovleacul e partea ta preferata din toamna? Atunci include-l si intr-o tarta! Acum ai si o reteta numai buna, testata si trimisa de Dana Purcărea, din Pitesti.
Ingrediente pentru aluat
200 g margarina 100 g zahar 1/2 plic praf de copt 2 oua 400 g faina un praf sare un plic zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura
800 g dovleac copt 100 g zahar o lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara esenta vanilie zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
- Intr-un bol se pune margarina si se amesteca bine cu 100 g zahar. Se adauga ouale, zaharul vanilat, praful de copt si cel de sare, apoi faina, treptat, pana se obtine un aluat omogen, dar nu foarte tare. Se pune aluatul in folie alimentara si se lasa in frigider 20 de minute.
- Dovleacul copt se pune intr-un bol si se adauga 100 g zahar, 1/2 lingurita nucsoara si o lingurita scortisoara. Se paseaza cu blenderul pana devine un piure fin.
- Se intinde aluatul si se asaza in forma. Se pastreaza o bucata mica de aluat din care se decupeaza cateva inimioare, pentru decor. Peste aluatul din forma se pune umplutura de dovleac, iar deasupra inimioarele. Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic, 35-40 de minute.
- Se scoate tarta, se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se pudreaza cu zahar.
Prajitura cu dovleac si foi de bulion