Ingrediente pentru aluat
200 g faina 100 g unt un galbenus 00 g cascaval ras 5 linguri apa
Ingrediente pentru umplutura
4 bulbi de fenicul 3 linguri ulei o lamaie 3 linguri apa sare piper
Mod de preparare:
- Pentru aluat, faina se amesteca cu cascavalul, se adauga galbenusul si se amesteca cu varful degetelor. Se pun apoi untul taiat cuburi si 5 linguri de apa, se amesteca si dupa ce se obtine aluatul, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o ora.
- Se taie bulbii de fenicul la cele doua extremitati, se scoate invelisul si apoi se taie miezul in lamele fine care se calesc intr-o tigaie cu ulei. Se adauga coaja rasa a lamaiei, 3 linguri de apa, sare, piper, se acopera si se lasa la fiert 35 de minute.
- Aluatul se intinde pe masa presarata cu faina, se transfera in tava unsa cu unt, se umple cu boabe de fasole si se coace 10 minute.
- Se scoate aluatul, se inlatura fasolea, se pune feniculul si se coace 20 de minute. Se poate aduce la masa cu cascaval suplimentar presarat deasupra.