Tarta cu firimituri este un desert crocant si savuros cu fructe de padure, perfect pentru sfarsitul verii, cand fructele de padure se gasesc din belsug.
Ingrediente
250 g faina 75 g fulgi de ovaz 250 g zahar 200 g unt rece 75 g nuca de cocos razuita 2 oua 100 g migdale 350 g fructe
Mod de preparare:
- Se amesteca faina cu fulgii de ovaz si zaharul. Apoi, untul se adauga taiat cubulete peste acest amestec si se desface cu degetele.
- Cand s-a obtinut o compozitie nisipoasa, se incorporeaza si ouale. Doua treimi din aluat se asaza in forma de copt tapetata cu hartie speciala. Se taseaza bine si se niveleaza cu ajutorul unei linguri.
- Se pun fructele, nuca de cocos razuita si migdalele si se presara restul de aluat. Se lasa la cuptor aproximativ o ora, la foc mic, pana ce o scobitoare introdusa iese perfect curata.