Daca nu ai pregatit-o pana acum, trebuie sa incerci aceasta tarta cu lapte batut si scortisoara. E un desert numai bun pentru dupa-amiezi linistite, petrecute in familie.

Ingrediente pentru blat

75 g unt 50 g zahar 1 ou mic esenta vanilie 130 g faina un praf sare

Ingrediente pentru crema de lapte batut

250 g zahar 100 g unt 3 linguri faina 3 oua mari esenta vanilie 1/4 lingurita nucsoara coaja si zeama unei lamai 240 ml lapte batut un praf sare
Mod de preparare:

1. Combina untul moale cu zaharul, oul, faina, vanilia si sarea, si mixeaza-le pana obtii un aluat ferm, nelipicios.

2. Da aluatului forma de bila si da-l la congelator pentru 15 minute, infasurat in folie alimentara.

3. Scoate aluatul racit si intinde-l in strat subtire, in foaie suficient de mare care sa depaseasca marimea tavii de tarta.

4. Intinde aluatul in tava de tarta, inteapa-l cu o furculita din loc in loc pentru a preveni cresterea lui.

5. Da tava la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi lasa crusta sa se raceasca. In rastimp prepara crema.

6. Freaca untul cu zaharul, apoi adauga faina ouale, esenta de vanilie si restul de ingrediente.

7. Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena, toarn-o in crusta de tarta si da-o la cuptor pentru 40-45 de minute, sau pana cand tarta cu lapte batut si scortisoara este complet solidificata si usor rumenita deasupra.

8. Serveste tarta cu scortisoara macinata presarata deasupra.


tarta-cu-gem-3-ingrediente

Tarta cu gem – 3 ingrediente


Prajitura Matase frantuzeasca

Prajitura Matase frantuzeasca