E probabil cea mai colorata tarta aperitiv pe care o poti incerca! Cu cat gasesti legume mai diferite intre ele cromatic, cu atat tarta va avea un aspect mai impresionant.
Ingrediente
1 blat de tarta 2 oua 350 g branza ricotta 100 g parmezan 150 g mozzarella 1 lingura oregano nucsoara sare
Ingrediente pentru rulourile de legume
2 linguri ulei de masline 3 morcovi 1 dovlecel galben 1 dovlecel verde
Mod de preparare:
- Prepara blatul, in cazul in care nu folosesti unul de cumparat.
- Bate ouale, amesteca-le cu cele 3 tipuri de branza, nucsoara si oregano, apoi potriveste de sare.
- Lasa blatul sa se raceasca pentru cateva minute, apoi toarna compozitia de branza peste blat.
- Curata si taie toate legumele pe lungime in fasii cat mai subtiri (folosind un curatator de legume), apoi ruleaza-le. Dupa ce rulezi o fasie, completeaza „trandafirul” cu o alta fasie, pana cand ajunge la diametrul pe care il doresti.
- Infige fiecare floare obtinuta in amestecul de branza asezat pe tarta. Continua sa rulezi fasiile de legume, alternand culorile, pana cand obtii suficiente flori incat sa acoperi toata tarta.
- Unge legumele cu 2 linguri de ulei de masline pe deasupra, apoi da tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 200 grade.