Un desert sanatos si racoritor, tarta cu mere si branza poate fi pregatita atat pentru ocazii speciale cat si pentru o zi obisnuita, in care aveti pofta de ceva dulce bogat in fructe.
Reteta trimisa de Oana Placinta.
Ingrediente pentru aluat
500 g faina 100 g zahar pudra 100 g unt 2 oua 150 ml lapte 2 pliculete zahar vanilat 1/2 plic praf de copt un praf sare
Ingrediente pentru umplutura
un kg branza dulce 5 oua o fiola esenta de vanilie 6 mere 100 g stafide 100 g nuci 50 ml rom
Mod de preparare:
- Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele si se framanta pana se obtine o coca potrivit de tare care se lasa la frigider 30 de minute. Branza se amesteca bine cu ouale si esenta de vanilie, pana devine cremoasa, iar stafidele se pun la inmuiat cu romul pentru 30 de minute.
- Se taie nucile bucatele si se amesteca cu stafidele scurse. Se spala merele, se scobesc si se umplu cu amestecul de stafide si nuci, iar aluatul se imparte in doua. Prima parte de aluat se intinde si se asaza pe fundul unei forme rotunde unse cu ulei si tapetata cu faina. A doua parte se intinde si se asaza pe marginile formei.
- Se pun merele umplute in forma si se toarna crema de branza. Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos tarta. Se lasa sa se raceasca.