Ingrediente pentru baza
un ou 175 g faina 50 g zahar 20 g unt moale
Ingrediente pentru umplutura
3-4 mere 50 g unt 150 g stafide
Ingrediente pentru stratul superior
50 g faina 20 g zahar 10 g unt
Mod de preparare:
- Pentru stratul de baza se amesteca oul cu zaharul si se adauga faina, putin cate putin, pentru a forma un aluat nisipos. Se adauga untul, se amesteca cu varfurile degetelor si se da la rece pana se pregatesc merele.
- Merele curatate se taie cuburi mari care se calesc in unt topit. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda.
- Aluatul de la congelator se intinde pe masa usor presarata cu faina si apoi se transfera in tava de copt. Se asaza merele si stafidele bine scurse.
- Se amesteca usor cu varfurile degetelor faina, zaharul si untul moale si se presara compozitia peste mere. Se da tarta la cuptor pentru 20 de minute.