Ai invitati si vrei sa ii surprinzi cu un preparat inedit, dar economic si sanatos? Prepara-le o tarta cu peste si telina! Combinatia merge tare bine, iar reteta nu te va tine ocupata mai mult de 60 de minute.

Ingrediente

o radacina mica telina un pachet aluat foitaj 300 g peste, dupa gust 3 oua 150 ml lapte 150 ml smantana un praz sare piper
Mod de preparare:
  1. Telina se curata si se taie felii care se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
  2. Dupa ce s-au fiert, se paseaza si se inlatura eventualele parti lemnoase.
  3. Se amesteca telina cu ouale batute cu lapte si smantana, sare, piper si praz taiat cubulete.
  4. Aluatul se pune in forma de copt, se pune amestecul de telina, se asaza bucati de peste din loc in loc si se da la cuptor pentru 20 de minute.

Sfaturi utile:

✽ Telina este ingredientul de baza pentru supe de legume, creme de legume, mancaruri de orez, tocanite, sosuri pentru carne si peste.

✽ Frunzele de telina sunt foarte sarace in calorii, spre deosebire de partea alba, radacina. Doua frunze de telina au doar 10 calorii, 95% din greutatea lor fiind constituita din apa, si foarte multe fibre.

Tarta cu sfecla

Quiche de ciuperci

Quiche Lorraine cu bacon si praz