Tartă cu prune. Dacă ați luat prea multe prune și v-ați săturat de tradiționalele găluști cu prune, încercați această tartă cu prune. Se face rapid și este delicioasă. 

 

 

 

 

Un pachet aluat foitaj 12 prune

Pentru cremă:

150 g făină e migdale 60 g făină 3 ouă 150 g unt 125 g zahăr pudră Un plic de zahăr vanilat
Mod de preparare:
  1. Mai întâi pregătim crema: untul se mixează cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat până devine cremos.
  2. Se adaugă ouăle, treptat, amestecând după fiecare. Într-un alt bol se amestecă făina cu făina de migdale  și apoi se toarnă peste crema de unt și se amestecă bine.
  3. Aluatul se taie pe mărimea formei de copt. Se presează bine aluatul pe pereții formei de copt, se umple cu cremă și felii de prune. Se pune la cuptor timp de 10 minute sau până se coc prunele.