Tarta cu somon este delicioasa si blanda cu silueta. O poti prepara cand nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie, pentru ca este foarte usor de facut.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutura:
Pasul 1:
Se amesteca faina cu sarea si untul si, dupa ce s-a obtinut un amestec nisipos, se adauga galbenusul si apa. Se
amesteca bine si apoi aluatul se da la rece pentru o ora. Aluatul se scoate de la rece, se intinde si se transfera in tava de copt. Se gaureste cu furculita.
Pasul 2:
Aluatul se acopera cu o foaie de copt peste care se toarna un bol de boabe de fasole si se coace 10 minute. Boabele se arunca apoi.
Pasul 3:
Somonul proaspat se pune la fiert cu laptele, se lasa 10 minute, dupa care se scoate pestele, iar laptele nu se arunca. Se transfera pestele fiert in forma cu aluatul copt, se asaza somonul afumat.
Pasul 4:
Se amesteca ouale cu smantana si laptele, mararul si branza bucati. Se toarna peste peste. Tarta se coace pana se rumeneste frumos.