Tarta de mere cu caramel
60 minute
8 portii
Mediu
Combinatia de mere si caramel iti suna bine? Tarta asta aromata e perfecta de servit in sezonul rece si nici n-ai nevoie de vreo ocazie. Numai de pofta iti vine s-o prepari!
Ingrediente pentru blat
150 g faina
200 g unt
2 linguri zahar
1 lingura cacao
5-6 linguri apa rece
un praf sare
Ingrediente pentru umplutura
7 mere
1/4 lingurita scortisoara
1-2 linguri zahar
1 lingura amidon
Ingrediente pentru caramel
80 g unt
200 g zahar brun
60 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
- Combina faina cu sarea, cacaua, zaharul, apoi incorporeaza untul (cat mai rece) cu furculita/in robotul de bucatarie pana ce obtii o compozitie granulata.
- Adauga treptat cate o lingura de apa cat mai rece, pana cand aluatul se grupeaza usor cand il strangi in palme. Da-i o forma rotunjita aluatului si pune-l la frigider cat prepari umplutura.
- Curata merele de coaja si cotoare, apoi taie-le cubulete. Combina-le cu scortisoara, amidonul si zaharul (dupa gust, dar tine cont si de caramel).
- Intinde aluatul intr-o foaie rotunda, care sa depaseasca diametrul tavii de tarta. Muta aluatul in tava si inteapa-l cu furculita pe toata suprafata. Da-l apoi la cuptor pentru 10-12 minute la foc mediu.
- Peste blatul partial copt, asaza amestecul de mere si da tava din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, sau pana cand tarta se rumeneste.
- Pune untul cu zaharul brun intr-o craticioara la foc mediu si amesteca continuu. Cand caramelul incepe sa fiarba, lasa focul mic. Imediat ce caramelul incepe sa se umfle si capata o culoare aramie, toarna smantana pentru frisca incet, amestecand constant. Lasa caramelul sa mai dea in clocot o data, dupa ce ai adaugat smantana.
- Toarna sosul caramel peste tarta, las-o sa se raceasca apoi serveste-o.
S-ar putea sa-ti placa si:
Tarta cu caramel sarat si ciocolata
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews