Ai pofta de un dulce de casa, dar nu vrei sa te complici cu o reteta elaborata? Tarta asta cu mere e gata in cateva miscari, din ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja in casa.

Ingrediente pentru blat

6 felii de paine toast 3 oua 1 lingurita scortisoara esenta vanilie 120 ml lapte 1 lingura cacao

Ingrediente pentru umplutura

3 mere cat mai coapte si zemoase 200 g zahar brun 3 linguri amidon
Mod de preparare:

 

  1. Bate ouale vanilia, scortisoara, laptele si cacaua. Taie feliile de paine cubulete si amesteca-le in lapte, pana obtii o compozitie omogena. Intinde amestecul pe fundul unei tavi unse cu ulei.
  2. Curata merele si taie-le cubulete, apoi amesteca-le cu zaharul si amidonul, pana cand compozitia e omogena si nu mai vezi urme de amidon.
  3. Asaza stratul de fructe deasupra painii si da tarta la cuptor pentru 40-45 minute, sau pana cand tarta se rumeneste.

Incearca si: 

Mere in foietaj

Prajitura 5 mere

Mere acordeon cu inghetata