Tarta de rosii cu branza
Rosiile si branza sunt preferatele tale in perioada verii? Ce ar fi sa le combini intr-o tarta delicioasa?
Ingrediente pentru blat
6-7 felii paine integrala
2 lingurite oregano
3 linguri ulei de masline
sare
piper
Ingrediente pentru umplutura
250 g ricotta
50 g parmezan
100 g feta
o mana busuioc
2 oua
Ingrediente pentru topping
2 rosii bine coapte
sare
piper
Mod de preparare:
- Macina feliile de paine in robotul de bucatarie, pana obtii pesmet proaspat. Amesteca firimiturile cu uleiul de masline, oregano, sare si piper. Preseaza compozitia obtinuta intr-o tava de tarta.
- Amesteca cele 3 tipuri de branza cu ouale si busuiocul tocat marunt. Toarna compozitia in tava, peste stratul de pesmet si omogenizeaza.
- Asaza felii rotunde si subtiri de rosii deasupra, presara sarea si piperul, apoi unge rosiile cu ulei de masline.
- Da tarta la cuptor pentru 30-40 minute, la 200 de grade, sau pana cand rosiile se usuca partial la suprafata.
S-ar putea sa-ti placa si:
Caserola de legume mediteraneene
Quiche Lorraine cu bacon si praz
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews