Tarta frageda

60 minute
4 portii
Mediu

O tarta frageda cu carne este cea mai buna alegere pentru o masa usoara, in familie. In zilele frumoasa poate completa perfect cosul pentru picnic.

Ingrediente pentru aluat:

250 g faina 125 g unt plus 20 g pentru tava un galbenus 2 linguri apa sare

Ingrediente pentru umplutura:

1/2 piept de pui fiert sau fript 1/2 conserva ciuperci 8 rosii mici sau o rosie mare, bine coapta 4 oua 250 ml smantana 100 ml lapte un praf sare un praf piper
Mod de preparare:

1. Pentru aluat se amesteca untul, galbenusul si un praf de sare. Se adauga faina, se desface bine si apoi se adauga
apa. Se amesteca bine, se framanta si apoi se da la rece pentru o ora.
2. Forma de copt se unge cu unt si se presara cu faina, se intinde aluatul si se transfera apoi in forma. Se inteapa fundul cu dintii unei furculite.
3. Se taie carnea cuburi, ciupercile se trec sub un jet de apa si se scurg. Se pun peste aluat. Ouale se bat cu laptele si apoi se amesteca cu smantana, sare si piper.
4. Se toarna amestecul de oua, se asaza felii de rosii sau rosii intregi si se coace 30 de minute. Pentru un gust
mai bogat, poti adauga si cateva jumatati de masline negre.