Tartarul este usor de preparat si satios. Iti propunem o reteta cu somon si avocado care iti va rasfata papilele gustative.
Ingrediente:
1. Se taie marunt somonul si se amesteca bine cu mararul fin tocat si suc de lamaie, dupa gust.
2. Se da la rece si, intre timp, avocado se taie in doua, cele doua jumatati se invart invers acelor de ceasornic, se scoate samburele si apoi pulpa.
3. In mixer se pune pulpa de avocado, iaurtul, maioneza, mustarul, sare si se mixeaza nu foarte marunt.
4. In farfurii se asaza cercuri de metal si se pune intai un biscuite sau se decupeaza paine si apoi se pune un prim strat de somon, apoi, avocado si iar somon. Se dau 10 minute la rece si se servesc cu lamaie deasupra.
Bunica te sfatuieste!
1. Stropeste pulpa de avocado cu putina zeama de lamaie, inainte de a o mixa la robot, sa isi pastreze culoarea proaspata.
2. Foloseste iaurt de capra sau un iaurt mai gras pentru acest preparat, pentru ca va capata un gust mai fin.
3. Pentru o aroma deosebita, poti folosi si cateva grame de somon afumat, pe care il combini cu somonul din conserva.