Terina de peste
75 minute
6 portii
Mediu
Terina de peste se poate servi ca aperitiv la masa de pranz, alaturi de salata verde, ulei de masline si suc de lamaie.
Ingrediente
200 g peste afumat
600 g cod
2 cartofi
o ceapa
120 ml smantana de soia
2 catei usturoi
miezul a trei felii de paine
o legatura patrunjel
25 g margarina
sare
piper
Mod de preparare:
- Se amesteca la mixer cele 600 g peste cu ceapa si usturoiul curatate de coaja. Se adauga cartofii curatati de coaja si fierti, smantana de soia, miezul de paine si patrunjelul.
- Se mai mixeaza o data si se potriveste gustul de sare si piper.
- Intr-o tava unsa cu margarina se pune un prim strat de amestec de la mixer, se asaza pestele afumat si se acopera cu a doua parte a amestecului mixat. Se coace la bain-marie, la cuptor, pentru 45 de minute.
Sfat util
✽ Terina de peste se tine la frigider cel putin 12 ore dupa ce a fost preparata, dupa care se poate servi.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews