Terina este un aperitiv aparte, pe care il poti servi cand vrei sa iti impresionezi invitatii. Noi te invatam sa faci terina din ficat de pui, dupa reteta lui chef Doru Serban de la „Draga mea prietena”.
Ingrediente
1. Se curata ficateii de pielite, se pun la inmuiat pentru 2-3 ore intr-un amestec de apa cu lapte si un praf consistent de sare, apoi se scurg bine.
2. Vinul se pune la fiert, iar cand s-a evaporat alcoolul se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se amesteca bine cu ceapa rosie tocata marunt.
3. Se amesteca ficateii cu vinul parfumat, cu ceapa, ouale, sare si piper, apoi se pun in robotul de bucatarie pana cand se obtine o pasta omogena. Se adauga, treptat, untul topit, apoi se toarna compozitia intr-o forma de terina sau de chec.
4. Forma se fierbe la cuptor, pe bain marie la 130°C, timp de 40 minute. Apoi se scoate de la cuptor, se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece.