Tiramisu cu ciocolata la pahar
25 minute
6 portii
Usor
Similara cu reteta clasica, Tiramisu cu ciocolata la pahar pastreaza ingredientele principale, dar are si cateva ingrediente in plus. Reteta este una economica, iar pentru prepararea unei portii sunt necesari aproximativ 3.5 lei.
Ingrediente
100 g ciocolata amaruie
400 ml frisca lichida
10-12 piscoturi
100 g zahar
200 g gem, la alegere
Ingrediente pentru decor
6 cirese confiate
boabe de cafea
Mod de preparare:
- Ciocolata rupta bucati se topeste in 200 ml frisca fierbinte, apoi se da la rece. Dupa ce s-a racit, se scoate si se bate pana se obtine o crema. Se bate spuma restul de 200 ml frisca foarte rece si se da la frigider.
- Zaharul se caramelizeaza apoi se toarna 250 ml apa si se obtine un sirop in care se vor insiropa piscoturile.
- In cupe se pune un prim strat de frisca de la rece, se adauga crema de ciocolata, piscoturi insiropate, apoi frisca, se pune un strat de gem, la alegere, si se continua cu frisca si cirese confiate si boabe de cafea.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews