Este unul din cel mai apreciat tip de prajitura. Gustul aromat al cafelei, al cremei mascarpone, este completat perfect de dulceata capsunelor acoperite cu frisca. Este cu siguranta prajitura care te va rasfata.
Ingrediente:
Ingrediente pentru servit:
Intai se pregateste stratul de deasupra pentru care 200 g capsune curatate si taiate se pun la fiert cu zaharul tos si apa. Trebuie sa se obtina un piure de fructe care se lasa la racit.
Restul de fructe se maruntesc si se repartizeaza in pahare. Se pun piscoturile inmuiate in cafea si rupte si apoi se pune un strat de mascarpone usor amestecat inainte cu frisca batuta si zaharul pudra.
Branza mascarpone pentru tiramisu trebuie sa fie de buna calitate.
Se pregateste gelatina pentru piureul de fructe si se amesteca cu acesta. Se toarna piureul de fructe, se asaza 2 capsune in fiecare pahar si se lasa sa se inchege. Se da la frigider pentru doua ore si se serveste presarat cu fistic pisat.