O varianta de reteta simpla si usoara pentru prepararea deja binecunoscutului desert italian.
Reteta de tiramisu a fost trimisa de Bianca Bocica, din Cluj Napoca.
Ingrediente
3 oua 100 g zahar 24 piscoturi un plic zahar vanilinat 250 g mascarpone 30 g cacao 500 ml cafea neagra 250 g frisca ciocolata, pentru ornat
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilinat. Apoi, se adauga treptat mascarpone si se amesteca pana se transforma intr-o crema fina. Acestei compozitii i se alatura frisca batuta spuma.
- Piscoturile se trec prin cafeaua neagra, care trebuie fiarta, fara zahar. Dupa aceasta etapa, piscoturile se aranjeaza intr-un prim strat, in forma dreptunghiulara, peste care se adauga un strat de crema.
- In continuare, se procedeaza la completarea cu un alt strat de piscoturi, care au fost initial inmuiate in cafeaua fiarta, peste care se intinde un alt strat de crema.
- Peste ultimul rand de crema se presara cacao si se da la rece cateva ore. Se orneaza cu bucatele de ciocolata.