Tocana de miel este o alternativa delicioasa la clasica firptura la cuptor. Combinatia de carne si legume va fi pe placul tuturor!

Ingrediente:

1 1/2 kg carne de miel cu os un kg ceapa uscata un kg cartofi 4-5 rosii in bulion 2 foi de dafin 2 lingurite boia, dulce si iute 3-4 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:

1. Carnea spalata si portionata se rumeneste intr-o tigaie cu doua linguri de ulei, se presara cu sare si piper, apoi se scoate.
2. Se adauga doua linguri de ulei si se pune toata ceapa la calit, taiata pestisori. Se amesteca, se pune boiaua, se presara sare si se adauga carnea, dupa ce s-a inmuiat ceapa.
3. Se mai lasa impreuna 5 minute, se toarna apa si se adauga foile de dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic, cu cratita acoperita, aproximativ 30 de minute, apoi se pun rosiile in bulion, cu tot cu suc. Cu 20 de minute inainte de a fi gata, se pun cartofii taiati cuburi mici.