Tocana de peste
45 minute
4 portii
Mediu
E dezlegare la peste, sau pur si simplu ai pofta de o tocana traditionala? Incearca o reteta de tocana de peste savuroasa, servita cu mamaliguta alaturi.
Ingrediente
800 g peste alb
400 g cuburi de rosii conservate
o ceapa
un catel usturoi
60 g capere
2 linguri faina
800 g cartofi
300 g spanac intreg
3 linguri margarina
sare
mamaliga
Mod de preparare:
- Pestele se taie cuburi care se trec prin faina si se rumenesc in margarina topita.
- Se scot, se pun ceapa si usturoiul curatate si taiate marunt, se calesc, se adauga cartofii taiati cuburi mici si rosiile si se lasa 10 minute.
- Se adauga pestele si spanacul bine spalat, sarea, caperele, se toarna putina apa si se lasa 20 de minute la fiert, acoperit.
- Se aduce tocana la masa alaturi de mamaliga.
Incearca si alte preparate traditionale
Vezi si alte retete de peste
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews