Ai gatit vreodata carnea de porc in bere? Daca n-ai incercat, garantat vei adora reteta asta! Berea bruna fragezeste carnea din tocana, iar combinatia cu radacinoasele e cea mai buna potrivire.

Ingrediente

700 g spata de porc 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa 2 tulpini telina 3 morcovi 6 cartofi 300 ml bere bruna 200 g rosii cuburi (1/2 conserva) o frunza dafin 2 linguri patrunjel ardei iute (optional) sare piper
Mod de preparare:
  1. Taie carnea cuburi mari. Topeste untul in uleiul incins si prajeste carnea cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce se rumeneste.
  2. Adauga ceapa si telina taiate cat mai marunt, iar dupa ce acestea devin translucide, stinge preparatul cu bere. Acopera cratita cu un capac si da-o la cuptor, la foc mediu, pentru cca o ora.
  3. Scoate apoi cratita, adauga cartofii cuburi, morcovii rondele si rosiile cuburi, pune din nou capacul si da cratita la cuptor pentru alte 30 de minute. In ultimele 15 minute, scoate capacul pentru a permite scaderea sosului.
  4. Serveste tocana de porc gatita in bere cu patrunjelul tocat grosier presarat deasupra si cu ardei iute, tocat marunt.

Sfat util:

✽ Pentru cele mai bune rezultate, e recomandat ca prepararea in cuptor sa o faci intr-o oala de pamant sau intr-o cratita de fonta.

Tocana de ciuperci cu pui

Tochitura de porc

Tocana croata