Tocana de vitel
Ingrediente
Pasul 1:Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun intr-un vas cu apa pana la folosire.
Pasul 2: Carnea se taie cuburi care se trec prin faina si apoi se pun intr-o strecuratoare si se scutura, pentru a inlatura excesul.
Pasul 3: Intr-o tigaie incapatoare se pune ceapa tocata la calit in ulei, se lasa 2 minute si apoi se pune carnea. Dupa ce aceasta si-a schimbat culoarea, se toarna vinul si se pun foaia de dafin si un praf de sare. Se lasa la fiert 10 minute. Se pun apoi cartofii si usturoiul si se continua fierberea.
Pasul 4: Intre timp, ciupercile taiate cuburi mici se pun intr-o tigaie si se tin pe foc aproximativ 10 minute pana ce se evapora apa pe care si-o lasa.
Pasul 5: Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga mazarea si ciupercile si se mai lasa pe foc 15 minute. Se rectifica gustul de sare si piper. Se serveste fierbinte.