Tocanita de ciuperci cu carne de porc
Ai pofta de un pranz traditional, fara mari batai de cap? Prepara reteta asta de tocanita de ciuperci cu carne de porc. Scapi rapid de prepararea mesei, o lasi sa tihneasca pe foc, iar dupa o savurezi alaturi de o portie zdravana de mamaliguta.
Ingrediente
1 ceapa medie
1 ardei
400 g spata de porc
800 g ciuperci champignion
250 g piure de rosii
2 linguri ulei
patrunjel
sare
piper
Ingrediente pentru servit
mamaliguta
Mod de preparare:
- Toaca ceapa marunt, ardeiul cubulete si caleste-le in uleiul incins, impreuna cu spata tocata bucati. Intoarce carnea constant, pana cand isi schimba culoarea uniform.
- Toaca ciupercile mare si adauga-le peste carne. Continua sa amesteci pana ce si ciupercile si-au schimbat culoarea, apoi adauga sare, piureul de rosii, 1/2 cana de apa si lasa cratita la foc mic.
- In rastimp, prepara o mamaliguta. Dupa ce tocanita a scazut, potriveste de sare, piper si adauga patrunjelul tocat marunt. Serveste tocanita de ciuperci cu carne de porc alaturi de mamaliguta.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews