Tocanita de ciuperci cu carne de porc

100 minute
Usor

Ai pofta de un pranz traditional, fara mari batai de cap? Prepara reteta asta de tocanita de ciuperci cu carne de porc. Scapi rapid de prepararea mesei, o lasi sa tihneasca pe foc, iar dupa o savurezi alaturi de o portie zdravana de mamaliguta.

Ingrediente

1 ceapa medie 1 ardei 400 g spata de porc 800 g ciuperci champignion 250 g piure de rosii 2 linguri ulei patrunjel sare piper

Ingrediente pentru servit

mamaliguta
Mod de preparare:
  1. Toaca ceapa marunt, ardeiul cubulete si caleste-le in uleiul incins, impreuna cu spata tocata bucati. Intoarce carnea constant, pana cand isi schimba culoarea uniform.
  2. Toaca ciupercile mare si adauga-le peste carne. Continua sa amesteci pana ce si ciupercile si-au schimbat culoarea, apoi adauga sare, piureul de rosii, 1/2 cana de apa si lasa cratita la foc mic.
  3. In rastimp, prepara o mamaliguta. Dupa ce tocanita a scazut, potriveste de sare, piper si adauga patrunjelul tocat marunt. Serveste tocanita de ciuperci cu carne de porc alaturi de mamaliguta.

S-ar putea sa-ti placa si: