Ai pofta de preparate traditionale, din bucataria romaneasca? Atunci e musai sa faci o tochitura de porc, dupa reteta noastra. Garantam ca o vei repeta, dar ideal e sa nu abuzezi, caci nu-i cel mai sanatos fel de mancare.

Ingrediente

400 g pulpa porc 250 g carnati afumati 200 g ceafa afumata 100 ml vin alb sec 1 ceapa 3 linguri ulei 3 linguri sos de rosii 1/2 cana apa sare piper cimbru 60 g telemea de oaie

Ingrediente pentru servit

4 oua mujdei mamaliguta
Mod de preparare:
  1. Taie carnea cubulete si prajeste-o in uleiul incins, intr-un vas cat mai intins, pana cand se rumeneste bine, apoi adauga ceapa si las-o pana sticleste.
  2. Stinge carnea cu vin, lasa-l sa scada 1-2 minute, apoi adauga sosul de rosii, 1/2 cana apa si sareaza. Lasa tochitura la foc mic pentru ~30 de minute, sau pana cand furculita intra cu usurinta in carne, iar sosul a scazut. Potriveste de sare, piper si adauga cimbru. Separat, prepara 4 oua ochiuri.
  3. Asaza tochitura in fiecare farfurie, deasupra ei pune mujdeiul, mamaliguta, peste care pune un ou si rade putina telemea de oaie.

Tocana de ciuperci cu pui

Tocana de peste

Varza cu afumatura la cuptor