Tochitura de porc
60 minute
4 portii
Mediu
Ai pofta de preparate traditionale, din bucataria romaneasca? Atunci e musai sa faci o tochitura de porc, dupa reteta noastra. Garantam ca o vei repeta, dar ideal e sa nu abuzezi, caci nu-i cel mai sanatos fel de mancare.
Ingrediente
400 g pulpa porc
250 g carnati afumati
200 g ceafa afumata
100 ml vin alb sec
1 ceapa
3 linguri ulei
3 linguri sos de rosii
1/2 cana apa
sare
piper
cimbru
60 g telemea de oaie
Ingrediente pentru servit
4 oua
mujdei
mamaliguta
Mod de preparare:
- Taie carnea cubulete si prajeste-o in uleiul incins, intr-un vas cat mai intins, pana cand se rumeneste bine, apoi adauga ceapa si las-o pana sticleste.
- Stinge carnea cu vin, lasa-l sa scada 1-2 minute, apoi adauga sosul de rosii, 1/2 cana apa si sareaza. Lasa tochitura la foc mic pentru ~30 de minute, sau pana cand furculita intra cu usurinta in carne, iar sosul a scazut. Potriveste de sare, piper si adauga cimbru. Separat, prepara 4 oua ochiuri.
- Asaza tochitura in fiecare farfurie, deasupra ei pune mujdeiul, mamaliguta, peste care pune un ou si rade putina telemea de oaie.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews