Pentru amatorii de deserturi concentrate, reteta de torrone este perfecta. Combinatia dintre nuga, fistic si migdale e un deliciu pe care cu greu il poti refuza.
Ingrediente
1. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu folie alimentara de plastic, pe care o ungi bine cu ulei sau unt topit.
2. Pune mierea impreuna cu zaharul intr-o cratita incapatoare la foc mic si amesteca constant pentru 30 de minute, pana cand compozitia devine uniforma si are o consistenta usor mai apoasa decat la inceput.
3. Dupa 30 de minute, opreste-te din amestecat si bate albusurile spuma cu un praf de sare, pana cand abia incep sa isi mentina forma, nu mai mult.
4. Adauga albusurile batute in aceeasi cratita si amesteca timp de 30-40 de minute (nu neaparat continuu), pana cand atunci cand ridici spatula, compozitia ce cade in fir ramane 5-6 secunde la suprafata pana se uniformizeaza.
5. In momentul in care ai obtinut consistenta dorita, adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, migdalele si fisticul (ultimele 2 incalzite la cuptor) si amesteca pentru a uniformiza.
6. Pune torrone in tava deja pregatita, si folosind o alta folie de plastic unsa cu ulei, acoper-o si preseaz-o in tava. Da tava la frigider pentru 1-2 ore, apoi taie desertul in cubulete cu un cutit ascutit si serveste-l.
Sfat util
✽ Optional, poti aseza nuga intre 2 foi de napolitane.
Incearca si
- alte deserturi pe baza de nuci si alune
- alte retete din bucataria italiana