Tort Alb-Negru
Tortul Alb-Negru, bogat in ciocolata, este perfect pentru a fi servit la ocazii speciale, aniversari sau chiar la pragul dintre ani.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru sirop
Ingrediente pentru crema
Pentru servit
1. Pentru blat, zaharul si ouale se bat la bain-marie si apoi se scot si se continua mixarea inca 5 minute.
2. Untul se topeste si se amesteca apoi cu sarea, cacaua, faina si se incoporeaza in crema cu zahar si oua. Se toarna aluatul intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina. Se coace 30 de minute si se lasa la racit.
3. Pentru crema, zaharul, zaharul vanilinat si apa se pun pe foc si, dupa ce s-a topit zaharul, se toarna peste galbenusuri amestecand rapid. Se pune si untul moale, se mixeaza si se da la rece. Separat, se prepara crema cu gust de ciocolata, conform indicatiilor de pe ambalaj.
4. Se fierb apa si zaharul pentru sirop, se lasa la racit si se pune zaharul vanilinat, se taie blatul si se insiropeaza. Se reasaza pe platoul de servit cu crema intre blaturi si la exterior. Apoi, se pune crema de ciocolata preparata anterior si se presara ciocolata rasa. Se lasa la rece 6 ore.